dinsdag 24 mei 2016

Afspraak is afspraak!

Voor afgelopen weekend had ik een afspraak gemaakt om een camper te gaan bekijken. De eigenaresse zei dat ze om 12.00 uur kijkers kreeg. Daarna zou ze naar Amsterdam gaan en dus niet thuis zijn. Ze beloofde mij te bellen zodra de kijkers weer vertrokken waren. Tegen 15.00 uur ontving ik een sms berichtje : "De eerste kijkers zagen af van een koop. Er waren vanmiddag andere kijkers spontaan gekomen, die de camper wel gekocht hebben." Tja, denk je als tweede op de lijst te staan, is dat niet zo. Ze zou 's middags toch naar A'dam gaan? Jammer.
Gisteren heb ik een afspraak gemaakt met een autobedrijf in het noorden des lands. We wilden daar een andere camper, een VW met een 5 cilinder diesel motor, bekijken. Meneer zelf zou er niet zijn, maar een collega van hem wel. Ik sprak af, dat we rond 10.00 uur ter plaatse zouden zijn.
We waren vanmorgen rond tien uur ter plekke. Er was niemand te bekennen, ondanks dat we onderweg nog even gebeld hadden met de collega. We hebben toen nogmaals gebeld en tot mijn verrassing zei meneer de collega, dat hij een maat zou sturen. Huh? Hij zou toch zelf komen? We bekeken de camper van de buitenkant. Hij zag er opvallend goed uit. Geen roest en/of schade. Van binnen oogde hij nogal krap. Het bed was nogal klein; meer iets voor mensen die net verkering hebben.
Na een half uur wachten was bij ons de maat vol. We zijn maar weer huiswaarts gekeerd. We zijn niet teruggebeld met de vraag : "Waar bent u?" Het positieve is, dat we de camper van buiten hebben bekeken en hem van onze lijst geschrapt hebben. Dat model en type gaat het dus niet worden. Zo zie je maar weer, je moet wel opletten wie je als waarnemer van je zaak aanstelt.
Als ik advertenties bekijk heb ik ook een tabblad met de website van de RDW erbij. Als het kenteken bekend is, kijk ik even naar de RDW gegevens. Helaas kom ik nogal eens tellerstanden tegen, die een vreemd verloop kennen en daarom niet geregistreerd zijn bij de RDW. Het geeft te denken. In een aantal gevallen is een ruilmotor geplaatst in andere lijkt de stand teruggedraaid te zijn. Ik kan ook zien hoeveel eigenaren de wagen gehad heeft en of ie geïmporteerd is. Een beetje verstand van auto's in technisch opzicht is ook handig.