dinsdag 10 mei 2016

De gezondheidszorg is doodziek

sommige artsen worden er ook ziek van
Gisteren keek ik naar het tv programma Radar. Antoinette had dit keer onderzoek gedaan naar de stand van zaken in de gezondheidszorg. Ze liet hierbij deskundigen aan het woord, die in die sector werkzaam zijn. Haar bevindingen waren schokkend. Ze bevestigen echter wel mijn algemene indruk en dat mijn negatieve ervaringen met ziekenhuizen en artsen niet op incidenten berusten. Het is structureel goed mis met de zorg. Wij, patiënten, zijn melkkoeien geworden van ziekenhuizen, specialisten, de farmaceutische industrie en verzekeringsbedrijven.
Mijn visie dat mijn gezondheid inzet is geworden van een commercieel circus, blijkt correct te zijn. Ik ben dus geen patiënt, maar een cliënt waar veel geld te halen valt. Binnen het huidige zorgsysteem wordt ook gediscrimineerd. De klant waaraan het meest te verdienen valt, krijgt een voorkeursbehandeling.
Het programma toonde nogmaals aan dat de verantwoordelijke minister Schippers totaal geen weet
patiëntenwijzer
heeft van de realiteit rond de zorg. Gemakshalve noemde ze recent alleen de positieve score op de wereldranglijst. De overige bevindingen, die voor ons gezondheidsstelsel  zwaar onvoldoende uitpakken, heeft ze maar niet genoemd. Kortom, ook door mw. Schippers worden we bedonderd en financieel uitgekleed ten kosten van onze gezondheid en welzijn. Ik zou haar bijna een ernstige ziekte willen toewensen, zodat ze kennis kan maken met haar eigen wanproduct. Maar ja, dat doe ik maar niet.
Op de aspecten van efficiëntie en effectiviteit werd ook zwaar onvoldoende gescoord. Met gevolg, dat de zorg onnodig duur uitvalt.
Het is al lang tijd dat dit zwaar commerciële zorgsysteem gecremeerd wordt. Een verbeterde versie van het aloude Ziekenfonds is en blijft een betere oplossing. De mensen met een hoger inkomen mogen zich dan particulier verzekeren.