dinsdag 3 mei 2016

Fenna bijt van zich af

Gisteren werd Fenna weer door een hond aangevallen. Ik liet haar 's morgens in het bos uit. Ze was aangelijnd. Over een smal pad kwamen opeens twee honden aangerend. Blaffend en grommend. Ik herkende ze direct, want een van de honden had Fenna al twee keer aangevallen. Nog voordat ik kon ingrijpen, sprong die ene weer boven op Fenna. De Friezin beet behoorlijk van zich af. Achter me hoorde ik de eigenaar weer schreeuwen, dat de hond bij hem moest komen. Maar ja, als in zo'n kop de knop om is hoort en ziet een hond niets anders. Dat was de vorige keren ook al het geval.
Zoals bij voorgaande keren bood meneer niet eens zijn excuses aan. Ik heb hem gezegd dat het de derde keer is en dat ik zijn gedrag erg asociaal vond. Dat woord 'asociaal' deed wonderen. Meneer werd kwaad! Hahaha!
Ja, sorry hoor. Maar als je weet dat je hond graag met andere honden vecht moet je hem aangelijnd houden. Andere honden noch mensen hoeven toch zeker geen last te hebben van zo'n hond? Fenna mankeerde niets. Ze keek niet eens om toen we de wandeling voortzetten.