zondag 8 mei 2016

Ajax geen kampioen 2016

Hahaha! Ja, sorry hoor, maar ik moest toch even lachen om die wanprestatie van Ajax. Als je niet eens van een club als De Graafschap kunt winnen, ben je geen kampioenschap waardig. Ajax had De Graafschap eenvoudig opzij moeten zetten, gezien het grote kwaliteitsverschil. De Graafschap moet het hebben van hard werken en motivatie, zaken die Ajax vreemd zijn. Vorige week voorspelde ik al dat Ajax eerder zou verliezen dan winnen van de Achterhoekers. Niet dat ik een fan van PSV ben, maar de Eindhovenaren hadden het belang van de laatste competitiewedstrijd wel goed begrepen en opgepakt. Uit tegen PEC Zwolle is aanzienlijk lastiger dan naar de Achterhoek moeten.
In Engeland is Leicester mede door hard werken en motivatie kampioen geworden en gaf clubs met het grote geld het nakijken. Ik geef toe, het is en blijft moeilijk voetballen met zoveel geld op zak. Vooral als een trainer na elke zwakke wedstrijd blijft volhouden, dat zijn grof geld vangende spelers zo goed gepresteerd hebben. Een kinderhand is gauw gevuld.
Ergens is het ook beter dat PSV kampioen geworden is. De Brabanders spelen internationaal een stuk beter dan Ajax. Ik feliciteer PSV en wens de club veel internationaal succes toe.