woensdag 11 mei 2016

Misser van de week

Bij de huur inbegrepen is het lidmaatschap van Icare, een service organisatie voor de gezondheid. Dat kan erg handig zijn. Onlangs kwam een buurtbewoner met een merkwaardig verhaal. Hij had de woningbouwvereniging gebeld, omdat hij verlegen zit om een verhoogd toilet. Vanwege zijn ziekte voldoet de huidige pot niet meer, zo legde hij uit. Meneer werd even in de wacht gezet, toen klonk het aan de andere kant van de lijn : "Zo'n hoog toilet gaat u 485 euro kosten, meneer!" Dat antwoord kwam bij meneer over als : "U kunt de pot op!" Meneer raakte enigszins in paniek.
Sonja attendeerde de buurtbewoner erop, dat hij via de verhuurder automatisch lid is van Icare. Daar zou hij een toiletverhoger kunnen huren of lenen. Ze heeft het nog even nagekeken voor hem en... ja hoor! Vanmiddag kwam meneer opgelucht melden,  dat zijn toilet een stuk hoger is geworden dankzij een toiletverhoger van Icare voor een paar euro. Zo'n hulpmiddel is ook te koop voor nog geen 25 euro.
Al met al erg vreemd dat de contactpersoon van de Woningbouwvereniging meneer niet doorverwees naar Icare. In plaats daarvan bezorgde ze hem bijna een hartaanval.