dinsdag 3 mei 2016

Druk dagje

Vanmorgen was ik extra vroeg op. Ik heb de buurtbewoner weer naar het ziekenhuis gebracht. Dit keer wat dichter bij huis, Harderwijk. Maar hij moest daar wel om 8.30 uur zijn. We waren ruimschoots op tijd. Onderweg heb ik hem nog wat vragen gesteld over het laminaat in het halletje van zijn huis. Hij had mij gevraagd of ik het er weer in wilde leggen. En of ik dan gelijk rekening wilde houden met het luik naar de kruipruimte.
Het laminaat was oorspronkelijk over het luik heen gelegd. Helaas moest vorige maand het riool gerepareerd worden. En dus moest de laminaatvloer verwijderd worden. Na thuiskomst heb ik voor de patiënt de vloer opnieuw gelegd, waarbij ik het luik vrijgehouden heb. Het laminaat op het luik heb ik gespijkerd met koploze spijkers. Ik heb er wel extra plaatjes op moeten leggen omdat het luik wat lager ligt. Er moet nu alleen nog een nieuwe deurmat op. Bij voorkeur een die van muur tot muur komt te liggen. Er ligt nu een klein matje op. Maar met dat matje zijn de naden van het luik en het vingergat (heet dat zo?) zichtbaar. En dat staat niet zo fraai.
Meneer heeft geen weet van mijn werk. Hij zal dus blij verrast zijn, als hij straks weer thuiskomt. Ik ga om drie uur weer naar Harderwijk om hem op te halen. Hij had namelijk vandaag twee afspraken, waarvan de tweede in de middag. Als ik na die rit weer thuis ben, plof ik achter een kop thee neer.