donderdag 5 mei 2016

Timmermans als Jehova

rare snijbonen
Minister Timmermans, je weet wel van die MH17- krokodillentranen,  stelt dat het beter is een arm om Turkije te slaan en hen bij de EU te betrekken, dan alleen maar kritiek te hebben op dat land. Er zijn volgens hem ook goede Turken. Ik weet zeker dat Erdogan helemaal geen arm van Timmermans om zich heen wilt.
Toen ik Timmermans zo hoorde orakelen gaf hij dus impliciet toe, dat het hem en de zijnen louter om de groei van de EU gaat. Weer zo'n ordinaire machtswellusteling.
Je denkt toch niet dat Turkije zijn cultuur en mentaliteit over boord gooit als het bij de EU komt? En laten we wel zijn : is onze cultuur en mentaliteit dan zoveel beter? Moeten we die vanuit Brussel als een nieuw geloof uitdragen? Uit Timmermans woorden maak ik op dat de EU elk land op het Europese continent zijn wil wil opleggen. Alleen Brussel weet wat goed voor ons en anderen is. Laat Turkije Turkije blijven, buiten de EU en de NAVO. Stop de EU geloofsoorlog. Het zijn net Jehova's : met de voet tussen de deur.
In Duitsland is ruim 70% tegen het verdwijnen van het visum voor Turken. Daar is een even hoog percentage tegen het TTIP handelsverdrag met de VS. Nadat de AfD een klinkende verkiezingsoverwinning heeft behaald, komt bij de verliezende partijen het boosaardig karakter naar boven. Hier is door toedoen van soortgelijk politiek gedrag van verliezende partijen (met nota bene het CDA van Balkenende voorop) Pim Fortuyn vermoord.
Ik blijf het een ongewenste zaak vinden, dat overheden tegen de wens van de bevolking ingaan. Zoals na de uitslag van het Oekraïne referendum ook al het geval is.