donderdag 26 mei 2016

Rusland militair ingekapseld

De NAVO (lees : Amerika, Engeland en Frankrijk) is druk doende Rusland te omsluiten met militaire middelen. Het 'beveiligingssysteem' wordt Aegis Ashore genoemd. Deze maand is in Roemenië (Deveselu - ten oosten van Boekarest) een Amerikaanse basis in gebruik genomen, waar nucleaire wapens (raketten) gestationeerd worden. Dat is feitelijk tegen de in 2008 gemaakte afspraken tussen Rusland en Amerika in, maar so what? Obama toetert geregeld over minder kernwapens, maar zet ze intussen links en rechts in de wereld neer.
Niet alleen in Roemenië, straks ook in Polen (Redzikowo) en reeds in Estland, Letland en Litouwen bevinden zich nucleaire bases van de NAVO. De nucleaire raketten zijn niet alleen voor defensieve, maar ook voor offensieve doeleinden. Met name dat laatste verontrusten de Russen. Een eventuele oorlog zal naar verwachting meer naar het oosten van Europa plaatsvinden. Al lijkt het mij meer voor de hand liggen, dat steden als Amsterdam, Parijs  en Londen als Russische A-targets op de lijst zullen staan, met de locaties waar de aanvalsraketten zich bevinden. Immers de Russische steden St. Petersburg en Moskou liggen onder zeer dicht bereik van de Amerikaanse aanvalswapens.
Ik herinner me nog de drukte rond de Cuba kwestie. Toen bevonden zich Russische raketten in de buurt van de VS. Vandaag is sprake van een omgekeerde situatie.
De afgelopen drie jaar hebben Rusland en China hun banden flink aangehaald. Zo flink zelfs, dat dit jaar beide landen gezamenlijk grote militaire oefeningen houden. Gezien de recente ontwikkelingen heeft Rusland besloten niet mee te doen aan de wereldberoemde Farnborough Air Show in Engeland. Poetin laat liever niet het achterste van zijn (militaire) tong zien. Beware of the Sukhoi fighters!