maandag 9 mei 2016

Het nieuws gelezen

Beschadigd imago
Na een massale vechtpartij lukte het onze Nationale Politie welgeteld twee mensen te arresteren. Nou, nou, 't is me wat. 't Was me helemaal wat toen ik las, dat beide arrestanten gewond waren.
In een andere situatie ging een aantal politiemensen af op een doorgedraaide man, die met een mes zwaaide. En wat denk je? Het lukte de dolle man vier(!) agenten met zijn mes te verwonden.
In Ede laten Marokkanen van zich horen. Helaas nog steeds niet op een positieve manier. De politie is in grote getale aanwezig. Helaas niet om het tuig op te pakken en met hun familie naar Marokko terug te sturen, met de boodschap : Gezakt voor integratie. De gemeente Ede laat de handhaving van de orde over aan de Marokkaanse consul.  Wat een slappe en vooral laffe houding van de gemeente Ede. Zijn er nog militairen in Ede gelegerd? Zo ja, hebben ze nog die bekende broekriemen? Veeg de boel dan even schoon.
Het valt mij op dat veel Marokkanen bij elkaar wonen. Dat zou anders moeten. Andere Marokkanen hielden een protestmars tegen de reljeugd. Of dat helpt? Misschien is normaal opvoeden een betere optie : thuis Nederlands spreken, op tijd naar bed, je best doen op school en voor de rest maatschappelijk meedoen. Zo ben ik er met mijn kleurtje ook gekomen.
De KNVB heeft Johan Cruijff postuum een oeuvre prijs toegekend. Schandalig! Cruijff zou na Rinus Michels, een van de eersten geweest moeten zijn, die de prijs in ontvangst had moeten nemen. Maar ja, het zal wel weer over de profeet in eigen land gegaan zijn.