maandag 23 mei 2016

Een auto van de zaak

Ik heb er vele gereden; auto's van de zaak. In mijn ogen waren ze ook echt van de zaak. Ik leende die auto's slechts. Om die reden sprong ik altijd zuinig met die auto's om. Om dezelfde reden stond ik hem af, als een collega hem voor zakelijke doeleinden nodig had en hij geen passend vervoer had. Immers, het was een auto van en voor de zaak. Van die zaak aten we allemaal.
Toch heb ik een leidinggevende gehad, die van mening was dat het zijn auto was. Ook toen ik een keer met vier dikke discpacks van Zoetermeer naar Amsterdam moest voor wat testwerk in de Vliegtuigstraat. Mijn leidinggevende stond erop dat ik met de bus en trein zou gaan. Als ik met mijn eigen auto zou gaan, zou ik de kosten op basis van het OV vergoed krijgen. Het bedrijf kende weliswaar een km-vergoeding, maar die kreeg ik dan niet. En dus werd er door mij gesjouwd noch getest. Ik was toen nog niet gek.
Bij dat zelfde bedrijf deed men in die maand bij de plaatselijke politie aangifte vanwege een ongewenste auto die al maanden op de parkeerplaats stond. Toen de politie de zaak had uitgezocht, bleek het te gaan om een leasewagen van het bedrijf zelf.....