donderdag 10 december 2015

Zorgpolis 2016

Tja, wat moet ik ermee? Veel aanbieders weten nog niet welke specialisten, ziekenhuizen enz. straks in 2016 vergoed gaan worden. En toch mag ik kiezen van hen. Het riekt zwaar naar oplichting. Als ik niet goed oplet sluit ik een zorgpolis af, waarin men later als voorwaarde opneemt dat alleen een ziekenhuis in Limburg vergoed wordt.
Ik vind het heel erg onverstandig dat de overheid de zorg voor mijn gezondheid aan commerciële bedrijven heeft gegeven. Komt bij dat minister Schippers nog durft te roepen, dat we zo goed af zijn met die situatie. Over zelfbevrediging gesproken.
Neem nou het Zilveren Kruis. Ik krijg na elk dokters- of tandartsbezoek en/of medicijnafname keurig een rekening met verrekening van de eigen bijdrage. Maar toch krijg ik aan het eind van elk jaar nog even een naheffing en moet ik elk jaar weer betalen. Ik heb nog nooit geld teruggekregen.
Commerciële bedrijven willen / moeten winst maken. Hoe dan ook. Dus gaan ze desnoods over lijken. Bij hen staat mijn gezondheid en welzijn echt niet bovenaan. Integendeel, men wil ten koste van mijn gezondheid en welzijn winst maken. Veel winst. Het zal mij niet verbazen wanneer ook in die branche sprake is van kartelvorming. Afspraken met elkaar maken om kunstmatig prijzen hoog te houden. Leer mij het bedrijfsleven kennen. Het staat bol van liegen en bedriegen om winsten te maken.
Men adviseert mij om mijn polis alvast op te zeggen. En dan moet ik maar hopen, dat andere partijen op tijd een volledige inzage geven in de nieuwe voorwaarden. En dan komt het moeilijkste : kiezen. Daar moet ik eerst een cursus 'ziektekostenpolisinformatie analyse' voor gaan volgen. En dat alles op mijn oude dag.