maandag 28 december 2015

Door rood gereden?

Vanmorgen ontving ik een e-mail van het CJIB in Leeuwarden. Daarin stond vermeld, dat ik nog een openstaande boete heb. Volgens het e-mail, dat trouwens in mijn spam-box terechtgekomen is, is de Matrix op vrijdag 20 november j.l. door een rood verkeerslicht gereden. Niet alleen de tekst, die zorgvuldig opgesteld was, maar ook het feit dat de mail als spam werd gekwalificeerd, deed mijn waakzaamheid toenemen. Vrijdag is in de regel onze oppas-dag; dan is Emma bij ons. Dus dat klopte ook niet. Mike was die dag in Groningen. Fijn als je alles op de kalender bijhoudt vanwege je vergeetachtigheid.
Voor alle zekerheid ben ik even naar de website van het CJIB gegaan. Daar kan ik via mijn DigId eventueel openstaande boetes bekijken. Daar stond, geheel conform mijn verwachting, helemaal niets geregistreerd. Zelfs niet uit Duitsland. Of maak ik nu slapende Duitse herders wakker?
Het boetebedrag was tamelijk hoog : 344,63 euro, maar inclusief administratiekosten. Kenteken, plaats delict noch tijdstip vermeld. Ik moest bij betaling wel mijn kenteken opgeven. Handig voor een volgende poging. Een bankrekeningnummer was ook vermeld : NL55INGB0747742251.
Het bericht was op zondag verzonden (haha, een ambtenaar die op zondag werkt) en vermeldde ook een link en de bijbehorende afbeeldingen kon ik downloaden. Daar heb ik uit veiligheidsoverweging niets mee gedaan.
Kortom, weer een poging om iemand geld af te troggelen.