donderdag 24 december 2015

B&W willen graag scoren

Er zijn bepaalde burgemeesters en wethouders, die graag iets bijzonders  op hun cv willen bijschrijven. Zo maken ze meer kans op een zwaardere functie. Vandaar dat men het liefst dat soort bijzondere zaken zonder tussenkomst van de raad en/of burgers wil bekokstoven. Menige zogenaamde inspraakbijeenkomst is daarom niets meer of minder dan een informatiebijeenkomst : de zaak is al beklonken.
Dat is dus ook het geval met de opvang van migranten. Wat is er nou indrukwekkender dan te kunnen zeggen dat je ervoor gezorgd hebt dat 1.500 migranten zijn opgevangen? Dat die opvang ten koste van het leef- en/of woongenot van anderen gegaan is, is van geen belang.
Het opvangen van migranten is in mijn ogen een symptoombestrijding. De stroom migranten wordt door de westerse wereld gegenereerd en in stand gehouden, door hun buitenlandse politiek. Die politiek moet ervoor zorgen dat bepaalde regimes tot democratie gebombardeerd worden. Niet alleen hier, ook in andere landen is het verzet tegen de komst van zoveel migranten groot.
Om dat verzet te breken, worden de tegenstanders afgeschilderd als zijnde xenofoob. Op die manier proberen politici te verdoezelen, dat ze zelf ondemocratisch bezig zijn en die werkwijze ondanks de vele protesten willen volhouden. Mij lijkt het beter te protesteren tegen de veroorzakers en die te bestrijden.