zondag 13 december 2015

Kerstboom versieren

Vanmorgen begon Sonja al met het opbouwen van de partytent en het treffen van andere voorbereidingen. Ze werd daarbij geholpen door een paar pleinbewoners en rond het middaguur kwam ook nog familie (Ben en Karly) even helpen. Ze kwamen Tim en Jill ophalen, die bij ons gelogeerd hadden.  Mijn inzet bleef vanwege ziekte(zware verkoudheid) zeer beperkt. Ik paste op Fenna, die moeite had met al dat heen en weer geloop. 's Middags zou het versieren van de kerstboom op het pleintje van start gaan. In de aangrenzende straten waren eerder de uitnodigingen verspreid.
Het bij de kerstboom meegeleverd kerstpakket werd ook aangesproken. De kersttafel buiten werd zodoende gevuld met plakken kerststol, een pan erwtensoep, chocolademelk, glühwein en snacks. Uiteraard stonden ook de dozen met kerstversiering klaar voor de gasten. Een uur eerder meldde zich een stel, dat later niet aanwezig kon zijn. Ze wilden toch per se een meegebrachte versiering in de boom ophangen. Natuurlijk mocht dat.
Vanaf 16.00 uur waren de gasten welkom. Vanaf dat tijdstip begon het pleintje zich te vullen met bewoners. Onder hen ook de vluchtelingen uit Syrië, die een schaal baklava meebrachten. Iedereen droeg bij aan het versieren van de kerstboom. De erwtensoep en chocolademelk ging zo goed als op. Ook de glühwein en snacks verdwenen als sneeuw voor de zon. En vooral : het was erg gezellig! Al met al een zeer geslaagde activiteit!