zondag 20 december 2015

Miljoen gewonnen!

Het zal je maar gebeuren. Je wint een miljoen of meer euro in een loterij. Ik noem dat soort spelen 'kloterijen', want ik heb nooit wat gewonnen. Hoewel, ik win al decennia elke maand 10 of 20 euro, door niet mee te doen. Haha!
Ik vind het overigens prachtig wanneer iemand zo'n grote prijs wint. Ik gun het hen van harte. Soms zie ik bedragen van hoofdprijzen die mij doen denken : 'ze zijn gek geworden!'. Zoals een hoofdprijs van 30 miljoen euro. Waarom niet 30 x 1 miljoen of nog beter (om het leuk te houden) 300 x 100.000? Maar ja, dat hebben al velen jarenlang geroepen.
Wat me opvalt bij al die gelukkige prijswinnaars, zijn de antwoorden op de vraag : "Wat gaat u met dat geld doen?" Het is steevast een opsomming van een nieuw huis, vakanties en auto's en iets opzij leggen voor de kinderen. Zeg maar materialistische zaken. Zelf heb ik nog niet iemand horen beginnen met het noemen van een goed doel. Ik ga er alsnog vanuit, dat die winnaars er ook wel zullen zijn. Zo triest is het in ons landje toch niet?
Ik ken genoeg mensen die al geholpen zouden zijn met maandelijks 50 of 100 euro extra. Om hun leven ook wat extra's te geven dan alleen leven. Er zijn erbij die buiten hun schuld om in de schulden zitten. Wat dacht je van een leuk dagje uit? Wat kost dat eigenlijk? Ik denk vaak op die manier. Niet alleen als er weer een hoofdprijs gevallen is. Ook als iemand na een wanprestatie een forse bonus meekrijgt.