woensdag 2 december 2015

Postbode en Haatrector

vraag van de postbode
Men wil postbodes inzetten als waakhonden. Het is de bedoeling dat de postbode melding gaat maken van bijvoorbeeld zwerfvuil, hondenpoep, hoog onkruid, onveilige situaties, aso gedrag enz. in de wijk(en), waar hij de post bezorgt. In Schiedam gaat een viertal postbodes een proef doen. In voorkomende gevallen moeten ze contact opnemen met de gemeente.
Ik vraag me een paar dingen af. Waarom zou de gemeente wel reageren op een melding van een postbode en niet op die van een bewoner? Of komt op het gemeentehuis ook een postbode te zitten, die serieus de klachten gaan afhandelen? En hoe zit het met de screening van die postbodes? Ik heb er al een aantal leren kennen als dieven / oplichters, drugsgebruikers en pyromanen. Ja, van PostNL. En mocht een postbode een klacht hebben doorgegeven, wat gebeurt er dan de volgende dag? Wordt ie dan door een boze buurtbewoner opgewacht?

In Rotterdam doceert een rector het vak Haat. Dat gebeurt (natuurlijk!) op een islamitische school. Maar dat heeft natuurlijk weer niets met de islam te maken. Hahaha! Men kan de man alleen te grazen nemen aanpakken, als iemand een klacht tegen hem indient. Vreemd, want als ik zeg dat Obama een kl**tz*k is, dan word ik wel opgepakt omdat ik een bevriend staatshoofd beledig. Maar ja, ik woon nog steeds in Nederland. De islamitische school zelf doet er niets aan. Misschien omdat zijn uitspraken niets met de islam te maken hebben?
Ik ben blij dat er ook moskeeën zijn, die zich distantiëren van dit soort figuren. Dat zouden er veel meer moeten zijn. Men moet het kwaad bij de wortel aanpakken en uitroeien. De haatpredikers het land uitzetten en/of de toegang tot ons land weigeren, lijkt mij een goede oplossing. Volgens de Paus zijn moslims en christenen broeders. Maar dat waren Kaïn en Abel ook. Trouwens, ik hoor dit liever een gezagsdrager uit de moslimwereld roepen.