vrijdag 4 december 2015

Amerika

Amerika heeft ons officieel gevraagd om mee te doen met het bombarderen van IS in Syrië. Nu is zo'n vraag geen echte vraag. Zelfs geen retorische. Ons land moet gewoon meedoen. Maar we hebben toch geen geld meer voor onze Ministerie van Oorlog Defensie? Onze militairen moeten al een tijdje zelf Pang! Pang! roepen, want ze hebben geen munitie. Maar misschien zit het hem in de details : geen geld voor kogels, maar wel voor brandstof en bommen.
In Amerika is weer een aantal mensen doodgeschoten. Zoals een Britse verslaggever nuchtertjes het incident ziet : Ach, het is het Amerika van alledag. Onlangs zag ik weer die opname van Charles Heston. Niet als Ben Hur, maar als voorzitter van de Amerikaanse club, die voor het bezit (en dus gebruik) van vuurwapens is. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat die man zo'n zwarte kant heeft. Vooral zijn venijnige blik en die agressieve trek om zijn mond boezemden mij angst in.
Hoe het met de Amerikaanse doden gesteld is, en nog erger door wie ze gedood zijn, ziet u op de afbeelding hierboven. 't Is maar dat u het weet.