maandag 28 december 2015

Chaos bij de Milieustraat

Bij de Milieustraat was het vanmiddag een drukte van belang. Veel mensen willen blijkbaar nog dit jaar hun gratis quotum opmaken. Maar wat was het daar chaotisch bij de in- en uitgang! Dat komt omdat veel mensen zich niet houden aan de (advies-?) borden. Die geven namelijk aan, dat de entree slechts van één rijrichting benaderd mag worden. Helaas zijn die kleine gele borden met zwarte tekst tamelijk onzorgvuldig geplaatst.
Komend vanaf de Rivierendreef zou ik het beste over De Oude IJssel rechtdoor moeten rijden. En dan aan het eind linksaf. En hoppa : daar is de Milieustraat aan de linkerkant. Maar nee, ik mag het zelf uitzoeken totdat ik zo'n 250 meter van de ingang verwijderd ben. Dan hangt daar nogal hoog en aan de verkeerde kant van de weg voor de automobilist plotsklaps een geel bordje met de tekst, dat ik via deze weg geen toegang krijg tot de Milieustraat. Niet iedereen ziet dat onlogisch geplaatst bordje en niet iedereen die het wel ziet, houdt zich aan het advies(?).
Met gevolg, dat zowel links als rechts van de entree / uitgang auto's al dan niet met aanhangwagen staan te wachten. De straat De Schipbeek wordt zodoende geblokkeerd. Helemaal toen er weer bezoekers waren, die het rode licht bij de weegbrug genegeerd hadden. Die moesten achteruit terug, om de weging niet te verstoren. Er is geen handhaving. Bezoekers die van de verkeerde kant zijn, huh?, komen, mogen gewoon naar binnen rijden.