maandag 14 december 2015

Eenzijdig nieuws

Ik vind het erg jammer dat de media nog steeds eenzijdig het nieuws brengen. Het maakt me ook wat ongerust. Als ik niet oplet, raakt mijn wereldbeeld misvormd. De meeste gebruiken het ANP als bron. Het ANP brengt een eerste selectie aan. Daarna mogen andere media uit de bron putten. Ook die brengen op hun beurt een schifting aan.
Gevolg is dat men doet voorkomen alsof het met de zogenaamde vluchtelingen allemaal koek en ei is. En dat de geloofsbeleving van de aanhangers van de islam hetzelfde is als die van christenen. Men wil mij ook doen geloven, dat Rusland een kwaadaardig land is. Dat Oekraïne een armlastig doch democratisch land is. Dat Turkije een vriend van ons land is. Over de inmiddels miljoenen doden in Irak na de invoering van de democratie, lees of hoor ik ook nagenoeg niets. Wat te denken over de rollen van Oekraïne en Turkije in het IS verhaal? En de rol van Amerika als veroorzaker van zoveel leed op de wereld? Het land kan in eigen huis niet eens gelijke rechten handhaven.
Afgelopen weekend is tot twee keer toe binnen 48 uur een flinke vechtpartij geweest in een azc in Hamburg (Duitsland). Ook in andere opvangcentra is het onrustig.  In het reguliere Duitse nieuws lees ik daar niets over. Evenmin over de verdrinking van veel christelijke migranten, die door andere opvarenden in volle zee over boord zijn gegooid. En ook niet of nauwelijks over de manier waarop 'vluchtelingen' vanwege van hun seksuele geaardheid of sekse gediscrimineerd en mishandeld worden. Het zou het nieuws voor mij meer geloofwaardig maken en in balans brengen.
Waarom vindt men het zo belangrijk dat men in China de mensenrechten wil gaan bespreken? In Turkije is het net zo erg gesteld, maar daar spreekt men liever niet over of bagatelliseert men de situatie. Word ik geïndoctrineerd? Ja, als ik als een mak schaap alles slik, wat in het nieuws voorbijkomt.