woensdag 2 december 2015

Een eenzame Kerst

't zwarte schaap...
Een groot aantal mensen wacht weer een eenzame kerst. Zo ook de oude man in een Duits reclame spotje. Hij besloot er iets aan te doen. Hij stuurde zijn kinderen/familieleden een overlijdensbericht. Van hemzelf. Geschrokken (hoezo?) reisden de familieleden naar het huis van de overledene. Daar troffen ze een blije, levende vader aan met een reeds gedekte kersttafel.
Er zijn mensen die het een misplaatste grap vinden. Ik zie het meer als een creatieve noodkreet. Laten we eerlijk zijn, veel familieleden laten zich alleen op bruiloften en begrafenissen zien. Hier in de buurt zijn ook ouderen die nauwelijks bezoek krijgen van hun kinderen / kleinkinderen of andere familieleden. Straks staan ze wel bij de kist te huilen. Krokodillentranen, omdat de overledene zomaar een dag van hen heeft gestolen.
Misschien breekt er later nog een periode aan, waarin ze zich zullen realiseren dat er vaak iemand aan hen dacht. Maar andersom? Wij hebben met kerst weer een mooie boom op het pleintje staan. En uiteraard is er een heus kerstdiner voor de senioren.