zaterdag 19 december 2015

Een vroeg Kerstengeltje

voor Fenna...
Dit keer bleef de kleine Emma twee nachtjes bij oma en opa logeren. Haar pappa en mamma hadden vrijdag in de namiddag op werk een kerstborrel, vandaar. Nou, dat vonden oma en opa helemaal niet erg. En de kleine Emma blijkbaar ook niet. Al was het wel zo dat ze even dacht dat haar ouders eraan kwamen, toen ze vrijdagavond Fenna hoorde aanslaan.
Maar toen die niet kwamen opdagen was het geen enkel probleem. Dus ook de tweede nacht heeft ze heel goed geslapen. Maar voor het zover was, heeft ze geholpen met Fenna eten geven.
Wat het avondeten betrof, dit keer was restjes van de dagen ervoor. Dus Emma proefde eerst wat rode kool. Die hap floepte ze er met een handige tongbeweging weer uit. Brrr! Ze trok een gezicht als van een oorwurm. Toen zag ze de bami. Daar ging ze voor. Halverwege kon ze toch niet nalaten wat rode kool uit oma's bord te vissen en die in haar eigen bordje met bami te deponeren. Maar niet veel later besloot ze de 'gestolen' etenswaar maar weer terug te leggen. Ze heeft zichzelf prima vermaakt. Af en toe kwam ze spontaan even naar oma of opa om te knuffelen, om daarna weer verder te gaan met spelen. Emma is gek van Duplo. Het is erg interessant te zien hoe fijn haar motoriek is. Ze bouwt graag torens. Soms hele hoge! En dan, ja, dan moet die hoge toren omvallen en dan is het spelen met duplo weer voorbij.
toch maar even proberen
Ze zit ook graag met opa achter de pc naar kinderliedjes te luisteren. Vooral als het opnames zijn met echt zingende kinderen. Daar kan ze lang van genieten. Vanmiddag is ons kerstengeltje weer opgehaald en naar huis gegaan. Jammer, hoor.