zondag 20 december 2015

Ik mis de kachel!

De afgelopen week ben ik heel weinig buiten geweest. Vanwege mijn zware verkoudheid. In Lelystad kon ik in dit soort omstandigheden toch nog wat doen, door in de garage de kachel aan te steken. Dat deed ik ruimschoots op tijd, zodat ik in een verwarmde ruimte terechtkwam. Die ouderwetse Pelgrim butagas kachel brandde als een tierelier.
Dat deed de houtkachel in de woonkamer trouwens ook. Die stak ik aan als het wat frisser werd en wij de centrale verwarming nog niet wilden laten branden. Ook die kachel mis ik hier, in dit matig geïsoleerde huisje. Het is ook geen doen om zo'n ding alsnog te installeren. Het is een huurwoning, die deels een plat dak heeft. En laat nou net onder dat platte deel de eet- en woonkamer zich bevinden. Afgezien daarvan is er weinig ruimte om zo'n kachel te plaatsen. Gelukkig hebben we tot nu toe een zachte winter. Ik benieuwd naar de maanden februari en maart.
We hebben hier een eenvoudig fietsenschuurtje, net als in Lelystad. Met dit verschil, die in Lelystad was onderdeel van de garage. Die ruimte was totaal ruim 6 x 6 meter groot. Het schuurtje hier is 2,5 x 2,5 meter. Zo'n kleine ruimte mag dan wel supersnel opgewarmd zijn met een kacheltje, maar er is geen ruimte om te sleutelen. En je weet hoe het is met een opslagruimte op afstand van het huis : daar kom je dus weinig. Hoe dan ook, van dat alles mis ik nog het meest de houtkachel. Praat me maar niet over zo'n nep ding op gel. Zoiets vind ik afgrijslijk.