vrijdag 4 december 2015

Complot van de stilte

Ook in ons land probeert de overheid uit alle macht vol te houden, dat terreur niets uit te staan heeft met de islam. Hij wordt weliswaar als geloofsboodschap in volle moskeeën uitgedragen en onder luid Allah(oe) Akbar op beestachtige, bloederige wijze uitgevoerd, maar toch. Ik kan me sinds de Middeleeuwen niet heugen dat een geloofsstroming zoveel ellende veroorzaakte. Natuurlijk zijn er ook goede moslims. Het is wel opvallend dat veel terroristen moslims zijn. Er zijn mensen die serieus werk maken van het zoeken naar oorzaken en het aangeven van wezenlijke verschillen tussen christenen, atheïsten en islamieten en hun levensopvattingen. Helaas zijn veel mensen, waaronder ook politici,  niet geïnteresseerd in de bevindingen. Men wil het liever niet weten. Het lijkt me een kwestie van verzamelen van statistische gegevens om te zien dat een groot deel van bepaalde groepen immigranten maatschappelijk mislukt en dat daarvan weer een groot deel zich in de criminele sfeer bevindt. Maar de politiek wil dat liever niet zien. Men maant zelfs de programmamakers van Opsporing Verzocht wat minder getinte boeven te laten zien.....
Het zal niet lang meer duren of zelfs ons nationale wapen wordt aangepast. De leeuwen worden vervangen door struisvogels met de kop in het zand en de spreuk "Je maintiendrai" (Ik zal handhaven) zal worden gewijzigd in "Je gâterai"(Ik zal verwennen).  Men wil graag een multiculturele samenleving, maar iets van andere culturen leren wil men niet. Dit artikel over de promotie van Machteld Zee zal men daarom liever ook niet willen lezen.
Het doet me denken aan de bevindingen van de deskundigen die 9/11 hebben onderzocht. Ook dat wil niemand eigenlijk horen, laat staan geloven. Om die reden blijft voor velen Lee Harvey Oswald de moordenaar van Kennedy, 9/11 een rotstreek van Obama Bin Laden en de grote vluchtelingenstroom de schuld van Assad.