woensdag 9 december 2015

Een nieuwe helm

Het werd tijd voor een paar nieuwe helmen. De laatste keer dat ik een helm nieuw kocht was ergens in 2002 of zo. Dat was een gele, met zowel een helder als een getint (zwart of bruin mag niet meer) vizier.
Ik kreeg van een webwinkel een lucratief aanbod. Niet alleen 30% korting, maar daar bovenop nog eens 30 euro. Tja, toen werd die helm wel erg goedkoop. De helm is van het type integraal met een ingebouwde zonnebril. De kleuren heb ik beperkt tot rood, wit en zwart ,sorry, heel erg getint. Ze komen dan overeen met die van de CBX. Op deze helm zitten erg veel ventilatiemogelijkheden. Het bandje heeft een handige sluiting. Die kan geopend worden door aan een lipje te trekken. Dus geen gemier met lastige druk-. schuif- of knijpknopjes. Voor mijn duopassagier Sonja heb ik er ook een gekocht.
Ik doe twee helmen weg. Misschien dat een liefhebber er nog iets aan heeft, maar ik dus niet. De Shoei begon wat te wiebelen op mijn hoofd. De Rider  heb ik gekocht toen ik de Seeley nog reed. Voor die helm heb ik twee vizieren. Een voor zomers en een met een Pinlock schermpje voor de rest van het jaar. Zoals je ziet is het vizier van mijn nieuwe helm ook Pinlock voorbereid.