woensdag 16 december 2015

Bataviastad versus Stadshart


In Lelystad worstelt men met de ontwikkeling van het Stadshart. Ik noem(de) het gewoon 'het centrum'. Je weet wel, waar die enorme pilaar staat met heel hoog bovenop het standbeeld van meneer Lely. Men heeft het Stadhuisplein onlangs flink opgeknapt. Het smoelt aanzienlijk beter en gezelliger dan voorheen. Maar men wil meer. De betreffende wethouder, mevrouw Sparreboom, had het idee om Bataviastad dusdanig aan te pakken, dat bezoekers liever naar het stadshart zouden gaan.
Gelukkig zijn veel politieke partijen tegen haar dolle idee. Want laat ik eerlijk zijn : wie verzint nou zoiets? Was mevrouw ten tijde van die uitspraak aangeschoten of zat ze aan een joint te zuigen? Wie zal het zeggen, want in Lelystad kan bijna alles.
Beste mevrouw Sparreboom, Bataviastad trekt erg veel bezoekers. Zorg er voor dat die bezoekers op een leuke, desnoods ludieke manier naar het centrum van uw stad kunnen komen. En zorg er dan voor dat ze heel graag naar het stadshart willen komen, omdat het daar naar zeggen (mond tot mond reclame) zo leuk en gezellig is. Dat is uw taak. Niet afbreken, maar opbouwen!
Het zelfde geldt voor de Aviodrome. Voor beide trekpleisters is het centrum wat ver en auto-onvriendelijk. Zorg voor goed vervoer, vooral in de zomermaanden. Zoals een pendeldienst met een zingende buschauffeur. Een goede uiteraard. Dus niet iemand uit het tv programma 'De slechtste chauffeur', maar bijvoorbeeld uit TVoH. Maar dan wel een finalist. Een rijbewijs om een bus te mogen besturen is uiteraard ook gewenst.
Vanuit Bataviastad linea recta naar het centrum en weer terug. Want op die route valt weinig leuks te zien. En vanuit de Aviodrome via het Natuurpark naar het centrum en weer terug.
Ga niet Bataviastad en/of de Aviodrome dwarsbomen, want dan komt er niemand meer naar uw Lely(k)stad. Ik wens u heel veel wijsheid en hopelijk enig succes.