woensdag 3 april 2024

Vooral jezelf blijven

Over het algemeen vinden stellen het belangrijk dat ze niet alleen gezamelijke interesses delen, maar ook elk hun eigen ding(en) kunnen blijven doen. Zo heeft Sonja haar eigen hobbies en ik ook. En we hebben ook dingen die we samen doen. Zoals nasi eten .... 😅.. ik bedoel andere activiteiten; fietsen, vakanties, klussen in de loods en recent in en om het huisje.
Toen ik een keer met een buurman naar een motorfiets ging kijken, kwamen we bij een verzamelaar terecht. Na aangebeld te hebben deed een chagirjnige vrouw open. Alsof ze twee kwajongens tijdens het belletje trekken had betrapt. Toen we over onze afsrpaak vertelden, zei ze kort af dat we achterom in de schuur moesten zijn. Daarna gooide ze met een knal de voordeur weer dicht. 😆 Ze had merkbaar een hekel aan de hobby van haar man.
In de schuur werden we door een zeer enthousiaste en aimabele man ontvangen. Hij liet zijn verzameling zien. Later keek ik eens goed rond in zijn schuur. Het leek net een huiskamer, compleet met kachel en keukenblokje. Ik zag alleen geen bed. Toen ik zei dat ik het bed miste, zei meneer lachend : "Dat komt nog wel!"
Ik weet niet hoeveel tijd hij aan zijn hoby besteedde. Aan de andere kant : naar de kroeg gaan zal nog minder leuk zijn voor zijn vrouw. Het kan ook zijn, dat zijn vrouw helemaal geen hobby heeft en alleen op gezelschap verlegen zit. Maar ja, dan moet je wel wat vriendelijker overkomen. Met een chagrijnige vrouw in huis is elke hobby zonder haar een goede. 😅