dinsdag 9 april 2024

De M in mijn hand

(Een berichtje uit 2017)

Ik zag een tekstje voorbijkomen over de lijnen in de handpalm. Het ging over de letter M die bepaalde lijnen samen vormen. Als kind dacht ik dat het de M van Moeder was. Meegekregen bij mijn geboorte. Het stukje deed me denken aan een meneer, die een keer mijn hand las. Ik schrok toen, omdat een volslagen vreemde mij veel over mij, mijn gezin en het gezin waar ik zelf deel van uitmaakte wist te vertellen. Ook hij had het over die lijnen in mijn hand, die samen de letter M vormen. Hoewel het bevestigingen waren van zaken die ik al wist, was ik toch geschrokken en zelfs emotioneel. Dat laatste vooral toen hij over mijn band met mijn moeder en vader sprak. Alsof iemand op dat moment mijn diepste emotionele geheimen openbaarde. Het deel van de tekst over de letter M kwam samengevat op het volgende neer :

Zowel mannen als vrouwen hebben de letter M in hun handpalm. Ze zijn erg intuïtief. Er wordt gezegd dat vrouwen net iets intuïtiever zijn. Ze zijn ervan overtuigd, dat eerlijk zijn de beste manier is. Daarom hebben zij een gruwelijke hekel aan bedrog en liegen. Ze hebben een sterk ontwikkeld zesde zintuig en weet onmiddellijk met wie ze te maken hebben. Ze merken direct wanneer er tegen hen wordt gelogen of wanneer ze om de tuin worden geleid.
In het algemeen zijn mensen met het M teken ook zeer moedig. Ze  gaan uitdagingen niet uit de weg, maar pakken elke kans / uitdaging met beide handen aan. Onder hen zijn veel beroemdheden.

Toen ik opperde dat ik vaak gelijk heb, zei mijn handlezer : "Dat kan heel goed zijn". Terwijl hij naar mij toe boog, voegde hij zacht eraan toe : "maar gelijk hebben gaat bij jou niet gepaard met geluk." Ik voel dus narigheid aan, ik ben brenger van slecht nieuws. Ook dat klopt. Gelukkig kan ik dankzij mijn ervaringen ook vaak goed nieuws brengen.