donderdag 11 april 2024

Of je nog peultjes lust

kwetsend?
"Een geschminkte vega halfbloed man in een e-car is mijn ideaal!", kirde ze. Over vega gesproken, vanmorgen zag ik iets voorbijkomen over hoe men vooraf kan bepalen hoeveel vervuiling je gaat veroorzaken voor een reis met een vliegtuig. Hebben de vega's weleens goed naar de herkomst van veel landbouwproducten gekeken? Als peultjes uit Guatamala komen, hoeveel vervuiling levert dat op? Afgezien van de ontbossing en het doden / verdrijven van allerlei dieren, de werkomstandigheden van de landbouwers en het gebruik van bestrijdingsmiddelen die hier verboden zijn. Lust je nog peultjes?
Volgens de woke (Friese) mensen mogen anderen niet tegen mij zeggen, dat ik geen echte Nederlander ben. Ik vind het geen racisme of discriminatie als men dat zou zeggen. Het is immers een feit, ook al ben ik hier geboren. Anderen worden immigranten of import genoemd. Zoals hier in dit dorp. Daar is nooit een aanklacht voor geweest. Derksen heeft gewoon gelijk. Als ik Spaans spreek ben ik ook geen Spanjaard. Als ik naar Zweden emigreer ben ik geen Viking, ook al zou ik Zweeds spreken. De tijd dat sprake was van nuchtere Friezen en Hollanders is voorbij.
Het is weer zo'n mij zeer bekend geval, waarin autochtone Nederlanders de gevoelens van niet-Nederlanders gaan invullen. Wat een zielig gedoe, zeg! Nederlanders weten nog steeds niet hoe ze met buitenlanders dienen om te gaan. Het zijn net Duitsers in relatie tot Joden. Van Joden snappen die Duitsers ook nog steeds niets. Duitsland helpt de Joden met hun genocide. Of hebben Duitsers zelf nog steeds iets met genocide? Ik stop maar, anders word ik aangeklaagd.