maandag 29 april 2024

Onderstel stacaravan

Vanmorgen heb ik ook het onderstel van een stacaravan bekeken. Mij werd gevraagd of ik dat ding wil ontroesten. Niet dat het staal weer schitterend blank worden moet, hoor. Gewoon de ergste roest er vanaf. Daarna krijgt ie een antiroest behandeling van mij. Ik moest even denken aan onze Ducato. Hadden ze die bus maar eerst zo behandeld, dan was ie niet zo aan roesten. Ach ik heb wat dat betreft wel meer van die 'de koe in de kont kijk' gedachten. Als ik geweten had dat de roest zo erg was, dan had ik hem gelijk tijdens ons verblijf in Roemeniƫ daar onder handen laten nemen. Maar goed, dat is
achteraf.
In dit geval kan ik vrij gemakkelijk overal bijkomen. Dus dat wordt weer met een schuurmachine / -schijf werken. Ik heb vanmorgen alvast wat mondkapjes opgezocht. Ik mag dan een ijzervreter zijn, maar ik liever geen roeststof in mijn longen. Het wordt deze week fraai weer, dus dan is buiten werken geen straf.
Ik zag trouwens dat het onderstel op slicks stond! Nooit geweten dat er met stacaravans ook geracet wordt. Toen ik naar huis ging, zag ik nog een (bijna) slick. Nota bene op het achterwiel van mijn fiets. Weer een klusje erbij. Maar, liever het achterwiel dan het voorwiel. In het voorwiel bevindt zich de e-motor. Ik moet de bekabeling dan eerst losmaken. Dat is enkel een stekkerverbinding. Dat wel. Maar de kabels heb ik aan de voorvork getapet.