zondag 28 april 2024

Onwetend

Als ik de reactie les en hoor over de Genocide in Gaza, dan lopen er wel opvallend veel onwetende mensen op de wereld. De meesten weten niets af van de geschiedenis rond Palestina, vinden dat Hamas een terreurgroep is en zijn van mening dat de Joden / Israël op en nette manier oorlog voeren. Oekraïne wordt gesteund om een deel van het land te kunnen behouden. De Palestijnen die hun door Israël bezette gebieden willen bevrijden, worden niet gesteund. Hun verzetsstrijders worden terroristen genoemd. Die had ons landje in de jaren 40 ook rondlopen. Zij het dat zij later een lintje kregen, omdat ze meegeholpen hebben ons land te verdedigen tegen een bezetter..
Veel mensen weten niet eens  Gaza en/of Israël op de wereldkaart te vinden. Ze begrijpen ook niet dat ze sinds hun geboorte geïndoctrineerd zijn door de westerse overheden. Daarom gaan zij uit van het verwrongen beeld dat het land Israël bestaat, terwijl het enkel bezet, gestolen gebied is.
Ze begrijpen ook niet het verschil tussen politiek en werkelijkheid en dat in een democratie iedereen z'n mening mag geven. Helaas worden velen die tegen de Genocide zijn, monddood gemaakt en/of gearresteerd. Wat dat betreft is het net zoals met het coronabeleid. De dictatuur groeit.