dinsdag 9 april 2024

Stuken, snoeien en weer stuken

Vanwege het groeizame weer, was het weer tijd om de snoeischaar op te zoeken. De nieuwe elektrameters werden rond 13.00 uur opgeleverd, dus kon alles weer geactiveerd worden. Mij werd tussentijdsd gevraagd of ik een stukje van een plafond wilde stuken. Het was een smalle strook, waar een muurtje van gisplaten verwijderd is. De stucadoor was geweest en hij adviseerde er een smal plankje op de schroeven. Maar dat vindt de bewoonster niet mooi. Trouwens, dat plankje zou dan 3 mm dun moeten zijn. Ik weet dat ze een emmertje plamuur in huis heeft, vanwege een verbouwing. Dus bood ik aan de kale strook daarmee aan te pakken. Een uitdaging, want dat heb ik niet eerder gedaan. Komt bij dat op die strook zich twee doorvoeren van elektra bevinden. Eerder heb ik op verzoek de pvc pijpjes die daar uitstaken verwijderd.
Met een paar plamuurmessen, een hamer en een beitel ben ik naar de plek des onheils gegaan. Daar heb ik eerst de opstaan randen weggetikt en voorzichtig plat geslagen tot er sprake was van een egaal geheel.
Daarna ben ik de kale strook met plamuur gaan vullen. Het spul bleef wonderwel in de doorvoergaten zitten. Een gelukkie, want ik was bang dat het plamuur naar beneden zou vallen. Er moest een flinke dot in. Daarna moest de boel drogen. Ik beloofde de bewoonster rond 16.30 uur terug te komen om de tweede laag aan te brengen.
De wachttijd heb ik benut door het sterk gegroeide groen op het pleintje te snoeien. Dit keer geen rumoerige pottenkijkende critici, maar een bewoonster die haar kliko aanbood voor het snoeiafval. Kijk, daar heb ik dus wat aan.
Tegen 16.30 uur ben ik weer als stucadoor op pad gegaan. Ik heb de tweede en tevens eindlaag aangebracht. Rest nog een keer (of twee) met de blokkwast eroverheen en dan is het klaar. Voor nu is de bewoonster zeer tevreden.