vrijdag 19 april 2024

Geen DKTP prik?

Er zijn relatief veel gevallen van kinkhoest. Volgens mij vanwege de instroom van vreemden. Die kennen dat soort vaccinaties na geboorte niet. Zij worden niet gedwongen alsnog die prik te nemen. Zoals men ons een paar jaar geleden probeerde te dwingen wel een prik te nemen. Raar hoor, die ongelijke behandeling.
Laatst moest ik even aan de vervelende houding van bepaalde vreemden denken, die onze cultuur willen veranderen. In een of andere serie over mensen die met buitenlanders trouwen, hoorde ik iets gezegd worden. Het ging nota bene over een Afrikaans land. Een zeer aimabele Afrikaan bezoekt met zijn  westerse vrouw voor het eerst zijn geboorteland. Hij zegt nadrukkelijk dat zij zich aan de gewoontes van zijn land moet aanpassen. "Dat hoort nu eenmaal", zei hij. Hoewel zij daarmee akkoord lijkt te gaan, vindt ze bepaalde gewoontes erg lastig. Zoals dat de vrouw naar de man moet luisteren. Toch is ze bereid daar in het openbaar en in bijzijn van familie en/of vrienden rekening mee te willen houden. Een kwestie van fatsoen.
Deden die nare immigrant die met zijn woke aanhangers tegen Zwarte Piet is en al die anderen die ons (letterlijk en figuurlijk) zwart willen maken, dat ook maar eens : onze cultuur respecteren.
Als wij bezoek kregen van mensen die bang zijn voor honden of ze om andere redenen liever niet in hun buurt willen hebben, dan vind ik het gewoon daarmee rekening te houden. Het wordt een ander verhaal, wanneer ze ons zouden verbieden een hond eropna te houden. Dan maar geen bezoek meer.