maandag 29 april 2024

Vanwaar die bemoeizucht?

Ergens las ik als zou Mark Rutten zonder toestemming van de Kamer(!) ruim 40 miljard uit de Staatskas hebben weggenomen. Dag Democratie. Volgens politiek deskundigen wil Mark Rutte het nieuwe kabinet met een enorme staatsschuld opzadelen, die de U-norm overschrijdt. Volgens mij vloeit het gedrag van Rutte voort uit zijn WEF fanatisme. Of stuurt hij zo aan op een val van een nieuw kabinet? Hoe dan ook, de smerige rat Mark Rutten zet voor zijn definitief vertrek ons land onder water.
In het quasi beschaafde Westen maakt men zich erg druk over wat met name in islamitische en landen als China, Rusland en Noord-Korea gebeurt. Ook op maatschappelijk gebied.
Ik mag dan de 70 gepasseerd zijn, ik heb nog niet meegemaakt of zelfs gehoord over demonstranten voor een woning, waar een gezin woont waarvan de kids niet buiten mogen spelen. Immers, elk kind moet toch kunnen buiten spelen? Of waar tieners in het weekend al om 9 uur 's avonds thuis moeten zijn. Elk gezin heeft toch z'n eigen huisregels? Zo ook op nationaal niveau. Dat is de wetgeving, di in elk land anders is.
Men maakt zich druk over een wet in Irak, die huwelijken tussen mensen van dezelfde sekse verbiedt. Ik kijk er vanop, omdat ik dacht dat zo'n wet in dat soort landen een oud iets is. Ik bedoel, men doet ook aan stenigen, zweepslagen, afhakken van ledematen en ophangen. Er zijn landen waar men een zeer lange gevangenisstraf of zelfs de doodstraf krijgt als men drugs smokkelt. In ons landje moet men een week ramen lappen.
Ik vraag me telkens weer af : waarom moet elk land dezelfde regels hebben als wij? En waarom telkens weer over Iran, Rusland enz.? Er zijn veel meer landen die soortgelijke wetten hanteren. Het zal wel weer met oorlog voeren en/of geld te maken hebben. En dus niets met de regels.