woensdag 24 april 2024

Amateurtje

Als men mij iets vraagt om te doen, zeg ik meestal Ja. Bij alles wat ik bereid ben om te doen, begin ik steevast met de opmerking, dat ik een amateurtje ben. Ik ben geen timmerman, geen loodgieter, geen installateur, geen auto- , fiets- of motorfietsmonteur, dakdekker of groenwerker. En ik ben ook geen therapeut of psycholoog. En helemaal geen psychiater. 😂 Nee, ik ben een amateurtje met wat ervaring. Men noemt zo'n iemand ook wel een ervaringsdeskundige. Zelfs dat gaat mij te ver, vanwege het woord deskundige.
In een bijzondere gevallen geef ik ook expliciet aan, dat ik niet voor eventuele schade aansprakelijk ben. Als ik ergens in huis iets ga doen, sta ik erop dat de bewoner daarbij aanwezig is. Helaas heb ik van andere hulpverleners nare verhalen gehoord. Zoals over vermeende diefstal.
Ondanks dat ik het wel kan, doe ik bepaalde dingen niet voor anderen. Zoals van een voertuig de remmen onderhouden of remolie vervangen enz. Of het elektrisch gedeelte van een voertuig repareren.
Wat dat betreft houd ik me aan mijn grenzen. Ik geef in principe geen garantie op datgene wat ik gedaan heb. Al ben ik dan wel weer zo, dat ik een foutje natuurlijk herstel.
Toen ik nog leiding gaf, voelde ik me wel van alles en nog wat. Niet alleen leidinggevende, maar ook therapeut, psycholoog, praatpaal, persoonlijk begeleider, sociaal hulpverlener, gastheer, ober voor koffie, thee en chocomelk, piespaal en wandelende databank. Terwijl ik dacht gewoon projectmanager te zijn. 😊