donderdag 11 april 2024

Een beetje moe

Toen ik vanmiddag weer thuiskwam, was ik wat moe. Ik heb namelijk met een lunchpauze tussendoor achtereen aan de werkbank gestaan. Dit keer lagen er drie cv ketels en een paar verdeelstukken van vloerverwarming of zo. Op die stukken is een behoorlijk aantal aansluitingen gemonteerd. Die heb ik verwijderd om de bak met messing te vullen. 
In tegenstelling tot ander aansluitingen / koppelingen, zijn deze rond van vorm. Je kunt ze vast of losdraaien door een inbussleutel (12) in de aansluiting te steken. Het losdraaien vergt behoorlijk wat kracht van de oude man. 😁
Ik gebruikte zo'n radiatorsleutel, die uit verschillende maten inbus bestaat. Vanwege mijn reumahandjes maakte ik gebruik van het hefboom principe. Dus een langere arm op de sleutel. Het was wel veel werk, maar het leverde ook veel messing op. Ik moest ook nog een nog goede pomp demonteren en apart leggen en een andere goede overzetten op een nog bruikbaar verdeelstuk. Gevolg was, dat ik slechts twee van de drie ketels gesloopt heb. Rond half vier ben ik de boel gaan opruimen. Morgen weer een (korte) dag. Ik hoop dan de derde ketel te demonteren en daarna een bakkie te doen aan de Koffietafel. Maar voor nu : wat zal ik weer lekker slapen vannacht!