donderdag 18 april 2024

Led verlichting voor een prikkie

Toen ik bij de bouwmarkt wat materialen bekeek omwille van een prijsopgave, zag ik in de kar met aanbiedingen twee led lampen liggen. Beide 230 volt en 10 watt.  Volgens de prijskaartjes kostte de een €3,= en de ander €5,= . Ze waren beide technisch hetzelfde. Alleen was de grote goedkope uit Shanghai (nieuwprijs €11,49), de duurdere kleine van de lampenfabriek in Eindhoven (nieuwprijs €19,99). Vreemd, want het formaat en de vervoerskosten.....😆
Vanwege het hoge prijsverschil dacht ik dat de lampjes zelf kapot zouden zijn. Maar dat was niet zo. Navraag leerde mij dat ze als showmodel hadden gefungeerd. Vandaar de zeer hoge korting.
Omdat we al een paar keer gesproken hebben over de mogelijkheid van verlichting in de voortent van de caravan zag ik in de lampen een mogelijkheid.
Ik ga de lamp niet inbouwen. er komt een voorziening die het mogelijk maakt de lamp op te hangen en weer te verwijderen. Ik heb aan die kant van de caravan al een contactdoos gemaakt. Dus als ik een lamp van een snoer met stekker voorzie, dan ben ik klaar. Zo'n snoer met rand geaarde stekker kom ik tegen als ik weer zo'n oude cv ketel ga demonteren. Ik heb er een paar bewaard. Zowel in zwart als in wit. De stekkers zijn gegoten, dus daar heb ik dan ook geen omkijken naar.
Voor de andere lamp heb ik ook al een bestemming. Onder het afdakje van het vakantiehuisje.