dinsdag 23 april 2024

Drukke dinsdag

We hadden het vandaag weer druk. Vanmorgen eerst maar naar de loods gegaan, om daar de boel op te ruimen. Daarna ben ik aan een belofte begonnen. Ik had iemand beloofd een oppottafel voor hem te maken. Hij heeft fysieke beperkingen en kan/mag niet al te veel doen. Hij wilde graag een tafel, zodat hij in de tuin niet hoeft te bukken als ie met zijn kruidenplantjes bezig gaat.
Voor mij was het een uitdaging om van het afvalhout in de loods zo'n tafeltje voor hem te maken. Eerst heb ik op het internet gekeken hoe zo'n tafeltje eruit ziet. Om te voorkomen dat ik iets heel anders maak dan de bedoeling is. 😅
Ik ben begonnen met het blad. Dat was omdat ik dat stuk hout als eerste zag bij de restanten. Daar lagen ook nog keurig bijeen gebonden de afwerklatten die over waren van het huisje. Daar heb ik de randen van het tafelblad van gemaakt. De poten waren balkjes van 7 x 19. Die heb ik op lengte en in de lengte doormidden gezaagd. Zo kreeg ik van elk balkje twee poten. Van restanten stroken chipwood heb ik de randen rondom aan de onderkant van het blad gemaakt.
Het enige wat ik niet had, waren de schroeven. Die heb ik maar gekocht, want ik had ze eigenlijk al langer nodig.
Het zagen doe ik het liefst wanneer de zon schijnt. Dan kan ik gebruikmaken van de overcapaciteit die de zonnepanelen opleveren. Je kunt die stroom beter zelf gelijk benutten dan te 'verkopen' aan de energiemaffia en vervolgens weer terug te kopen. Tegen het middaguur had ik een compleet bouwpakket klaar.
Dat heb ik naar huis meegenomen. 's Middags na de lunch ben ik het in elkaar gaan zetten. In de zon en onder de overkapping. Hoewel ik tijdens het zagen de tafel ter controle al opbouwde, bleek een latje te lang. en rekenfout? Nee, ik heb de bouw iets gewijzigd. Zodoende waren drie latten 3 cm te lang. Beter dat dan tekort. Ik heb ook een stuk rubber gesneden voor op het werkblad. Maar meneer mag de tafel zelf schilderen en het rubber aanbrengen.
Hij was zeer verrast met de tafel, die ik dankzij Warmtevraag voor hem gemaakt heb. Na die klus ben ik gaan koken. Op weg van de loods naar huis had ik al wat inkopen gedaan voor de natte hutspot.