vrijdag 26 april 2024

Van het Oostfront

De Russische opmars lijkt niet te stuiten. In Kiev wordt men erg onrustig. Er gaan steeds meer stemmen op, om met de Russen om de tafel te gaan zitten. Gezien de situatie zal Rusland harde eisen stellen, waaronder afzien van het NAVO lidmaatschap.
Het westen heeft middels deze oorlog de Russen een blik gegund in de militaire slagkracht. Er is veel modern NAVO materieel vernietigd en/of buigemaakt, waaronder de gemoderniseerde Leopard 2 A6 en Amerikaans materieel. De laatste blijkt toch niet zo goed te zijn als werd beweerd. Het verlies van een intact gebleven Leopard heeft tot zorgen geleid in het Westen. Vanwege de technologie. De A7 is nog moderner, maar het aantal ervan is beperkt. Dat Amerika Zelensky stiekem toch raketten geleverd heeft met een grotere reikwijdte, was bij de Russen al bekend. Daar werd een aantal maanden geleden al over bericht.
Oekraïense eenheden trekken zich versneld terug en worden daarbij opgejaagd door Russische troepen. Het inzetten van F16's en andere vliegtuigen wordt voor Oekraïne alsmaar lastiger. De vliegvelden en transportroutes liggen onder Russisch vuur. Amerika wil dat de Eurofighter ook ingezet wordt. In werkelijkheid doelt Amerika op een grotere betrokkenheid van Engeland en Duitsland. Ook Polen en Frankrijk staan te trappelen om Oekraïne binnen te trekken. Als dat ervan komt, zal ook Amerika troepen sturen. Mocht dit gebeuren, dan zal heel Oekraïne platgegooid gaan worden.
De enorme verliezen aan Oekraïense kant, hebben geleid tot zeer strenge maatregelen ten aanzien van de dienst- en oproepplicht. Om die reden zijn veel Oekraïense mannen met hun gezinnen alsnog gevlucht. Net zoals reeds gevluchte Oekraïense mannen tussen de 16 en 60 jaar kiezen zij ervoor naar ..... Rusland te verkassen! Mede omdat de gastlanden overwegen hen terug te sturen naar Oekraïne. Weer een situatie waarin het Westen schade berokkend aan een 'bondgenoot' ten gunste van de Russen.