dinsdag 16 april 2024

Op werkhoogte

Vanmorgen heb ik voor de eerste keer gebruik gemaakt van mijn mobiele werktafel. Nou, die tafel is een doorslaand succes! Die had ik al veel eerder moeten gaan gebruiken. De cv ketel ligt op een fijne werkhoogte. Komt bij dat ik eromheen kan lopen en/of de werktafel kan draaien, dankzij de zwenkwieltjes. Ook het verplaatsen vanuit de bus op de werktafel verliep veel gemakkelijker. Duidelijk werd wel, dat een rem op de wieltjes gemist wordt. Maar goed, ik kwam om een ketel te demonteren.
Dit keer een exemplaar uit 2007. Hij zag er van binnen nog mooi uit. Maar tijdens het demonteren zag ik dat de leidingen na 17 jaar gebruik aardig vervuild waren. 
Veel mensen kopen alsnog een nieuwe cv ketel. Tot 2026 kan dat nog. Daarna moet men een combi kopen : een cv ketel met een hybride waterpomp. Ter overbrugging kan men ook een goede gebruikte kopen. Daar is ook voorraad van.
De lades met het gereedschap bevallen ook prima. Lekker alles bij de hand. Ik kan nu ook mijn eigen gereedschap niet alleen bij de hand houden maar ook gescheiden houden van de rest.