maandag 15 april 2024

Veel aanloop en vraagtekens

Het was gisteren nogal druk hier. We kregen zowel 's morgens als 's middags bezoek van twee personen. Van die vier was er slechts een op afspraak. Die kwam op de koffie, om even wat bij te praten. De overige drie kwamen individueel en spontaan. Twee voor een praatje en één met een probleempje.
Het was best wel gezellig hoor, maar voor mij wel wat druk. Later dacht ik nog even na over de Batavus Mambo, waarvan ik het zadel afgesteld heb conform de wensen van de berijdster. Ze vertelde toen ook dat onder het fietsen het stuur plotseling naar beneden zakte! De 78 jarige (!) was daardoor gevallen. Afgaande op de constructie van de stuurpen (met een hendel dat het stuur vastzet in het balhoofd), kan het niet anders zijn, dan dat iemand het hendel omhoog getrokken heeft. Dat lost de stuurpen van het balhoofd. Mevrouw heeft totaal geen technisch inzicht, dus zal het haar niet opgevallen zijn dat het hendel omhoog stond of gelost was.
Een ander punt betreft de ketting. Die maakte (weer) lawaai. De andere 'fietsenmaker' heeft dat probleem ook opgelost, vertelde ze. Maar ik heb dat niet gecontroleerd. Ik heb nadat ik de laatste keer de ketting voor haar gespannen had, haar gezegd dat de kettingspanners in de verste stand stonden. De fiets is aan een nieuwe ketting toe. Ik ben benieuwd of er inderdaad een nieuwe gemonteerd is en/of hoe de kettignspanners er nu uitzien.
Tot slot begrijp ook niet waarom deze fietsenmaker haar niet gevraagd heeft even proef te rijden met het nieuwe zadel. Het was wel erg schuin gemonteerd.
Afgezien van de verdwenen koplamp zijn er dus meer vraagtekens voor mij. Ik mag dan een amateurtje zijn met ervaring opgedaan in een werkplaats van een fietsenwinkel, er zijn er die nog minder kennis en/of ervaring hebben, Met alle knullige en vooral gevaarlijke gevolgen van dien.
Ze is naar een ander gegaan, omdat ze niet telkens mij wilde 'lastigvallen' met haar fiets. Ik heb haar een standje gegeven. 😉