zondag 21 april 2024

Dakloos

Toen we vanmorgen aan de eettafel zaten genoten wij niet alleen van het ontbijt, maar natuurlijk ook van de groene natuur en de vogels. Tijdens het dubbel genieten viel ons de vreemde vliegopening op van een van de nestkastjes. Het leek alsof de doorgang geblokkeerd was. De verrelijker leerde ons dat het oude nestkastje dakloos geworden was! Wat bij voor de opening dachten te zien, bleek de binnenkant van het kastje te zijn.
Na het ontbijt ben ik naar de betreffende boom gelopen en zag het dakje daar aan de voet van de stam liggen. Om herhaling te voorkomen, besloot ik het dakje met een schroef vast te zetten. Vanwege het werken op een hoogte van zo’n 3
meter, heb ik alvast het schroefgat in het dakje met een boortje voorbereid. Er liggen hier namelijk geen spijkers.
Gewapend met de telescoopladder, de boor en het dakje met de schroef erin ben ik naar de boom gegaan. Ik moest daarvoor een stukje omlopen, vanwege het slootje dat het recreatieterrein scheidt van het bos. Er werd weer een beroep gedaan op mijn conditie.
Het dakje heb ik er opgeschroefd. Als er nu wat gebeurt door de wind, dan ligt het hele nestkastje met de boom op de grond. De nestkast vertoonde geen tekenen van een nest. Maar dat kan nog komen, nu ik het dakje op het kastje geschroefd heb.