maandag 29 april 2024

Werkvoorraad

Afgelopen vrijdag kreeg ik groenlicht voor de bouw van een overkapping. Eerder had ik de opdrachtgeefster mij verteld, dat ze zoiets graag zou willen hebben. Ik heb haar veel vragen gesteld en op basis van haar antwoorden in grote lijnen in haar tuin verteld hoe de overkapping gemaakt zou kunnen worden. Het ging tot op het niveau van de balken en de dakbedekking. Zeg maar een concept.
Ik heb op haar verzoek een kostenplaatje gemaakt, met prijzen van een paar bouwmarkten hier en via internet een bedrijf in golfplaten. Ze wilde niet die dunnen, fragiele platen met zo'n kleine golf.
Een ander verzoek of aanbod als bezigheidstherapie 😁, betreft het ontroesten van een onderstel van een stacaravan. Ik heb het mogen bekijken. Over het algemeen betreft het oppervlakkige roest. Enkele aan een van de uiteinden zijn de dwars balken wat zwaarder aangetast. Maar zo'n handige schuurschijf zal daar wonderen verrichten. De bedoeling is om na het schuren het chassis met een antiroestverf te behandelen. Ook dat mag ik doen.
Een fijn detail : beide klussen hebben geen haast en mag ik in eigen tempo doen. Vandaag begin ik met een andere klus : het zagen van balken. Ze gaan in de lengte doormidden. Omdat de balken vrij lang zijn, ga ik eerst met behulp van schragen een 'glijbaan' bij de zaagtafel maken. Om te voorkomen dat de balk gaat kiepen en/of dat ik mijn armen te zwaar belast.