maandag 22 april 2024

Ongelukjes

Ik ben met mij jas ergens achter blijven haken. Waar en wanneer dat gebeurd is, daar heb ik geen actieve herinneringen aan. 😐 Er wordt zo vaak aan mijn jas getrokken....
Er zit nu een winkelhaak in de rug. Vanwege het katoen, dacht ik gelijk aan zo'n reparatieset voor tentdoek. Dus ben ik naar de kampeerwinkel gegaan.
Toen ik de eigenaresse vertelde over mijn plan, vroeg ze van wat voor stof de jas gemaakt is. Ze pakte mijn mouw vast en voelde met vinger en duim. Ik zei : "Misschien staat het in de kraag. Maar daar zat geen label. Om er toch enige zekerheid te krijgen, bood ik aan me voor haar uit te kleden. Gelukkig kennen we elkaar nogal lang. Vanwege de (her)inrichting van zowel de Ducato als de caravan. Dus ze moest er flink om lachen. Tijdens die lachbui vroeg ik haar : "Of hangen hier camera's in de zaak?" 😆 Nadat ik de jas uitgedaan uit, bleek nota bene in de binnenzak een label te zitten. Met piepkleine lettertjes. Maar goed, ze kon daaruit opmaken, dat de buitenkant 100% katoen is. Op grond daarvan gaf ze mij de juiste plakkers mee.
In het huisje heb ik de winkelhaak dichtgeplakt conform de gebruikershandleiding.
Na het bezoek aan de kampeerwinkel overkwam deze ouwe iets anders. Ik stond bij een hek toen ik door mijn enkel ging! Om niet te vallen greep ik het hek vast. Ik bleef zodoende wel overeind, maar ik verdraaide wel mijn arm / schouder door die reflex. Het leek wel of ie afgescheurd werd! Gelukkig hoefde ik niet als eenarmige bandiet door het leven. 
Ik kon me na dat akkefietje amper aan- en uitkleden. Ander eenvoudige bewegingen leverden pijnscheuten op. Van mijn enkel heb ik vreemd genoeg geen enkele last gehad. Ik heb me maar de zondag erop koest gehouden. Ik had zowaar zeer slecht geslapen vanwege de pijn. Omdat ik geleidelijk merkte, dat de pijn minder werd, ben ik maar niet naar een medicijnman gegaan.
De nachtrust verliep overigens weer als vanouds : ik heb geslapen als een os. Vanmorgen voelde ik geen pijn meer. Alleen bij bepaalde bewegingen van de arm, voel ik nog pijnscheuten. Maar die zijn minder heftig als voorheen. Het gaat de goede kant op. Dankzij mijn conditie??