dinsdag 16 april 2024

Moderne ziektes

vega- en biochemie
Als ik zo om me heen kijk, lees en luister, dan komt het mij voor dat veel ziektes door de mens zelf verorozaakt worden. Soms zelfs met opzet! Om geld te verdienen aan andermans ellende. Het zal mij niet verbazen, wanneert er om die en andere redenen ook geknoeid wordt met ons dagelijks voedsel. Al was het maar om ons aan dat voedsel verslaafd te laten geraken.
Al doe chemische rommel in de vorm van E-nummers in ons eten is echt niet gezond. Ooit beweerde men dat de uitlaatgassen van een dieselmotor schoon waren en ongevaarlijk voor de gezondheid (jaren 50). De voortschreidende kennis leerde anders. Als ik de bereiding van echte boter vergelijk met die van bijvoorbeel tafelboter, dan schrik ik. Wat een chemische troep is er nodig om de tafelboter / margarine te maken!
Om die reden heb ik weinig op met het vega en bio gedoe. Daar komt erg veel chemische rommel aan te pas. Om een brandnetel naar een runderbiefstuk te laten smaken. Zelfs het eten van insecten is ongezond.
Niet alleen in ons voedsel, ook de medicatie bevat veel chemische rommel. Soms bedoeld om een mens ziek te maken of te houden. En dan is er het milieu met al z'n vervuiling. Daar wordt ook erg selectief tegen opgetreden. Het gaat vooral (weer) om geld. Men voert drogredenen aan om de grootste vervuilers niet aan te pakken. "Anders vertrekken ze naar het buitenland", wordt er dan gejammerd.
En dan is er het menselijk gedrag dat velen ziek maakt. Zoals de pestkoppen, de aso's en de criminelen.
Ja, ja, er moet nog erg veel veranderen. Vooral tussen de oren.