woensdag 10 april 2024

Sta ik daar weer


Het overkomt me steeds vaker. Ik sta op een bepaalde plek, schuur, badkamer, zolder enz., en weet niet wat ik daar moest doen. Totdat ik een tijdje later elders ben en plots dingen mis; vergeten mee te nemen! En dan herinner ik me wel, waarom ik eerder op de bewuste plek was.
Er was een tijd waarin ik een advies hoorde in de zin van : "Dan moet je even achteruitlopen naar de plaats waar je het laatst was." En warempel, dat hielp. Maar toen was ik een stuk jonger. Nu weet ik niet eens meer waar ik vandaan gekomen ben.😂
Vandaag was het weer zover. 's Middags wilde ik weer naar het huisje gaan om wat te doen. Ik had keurig een lijstje gemaakt van wat ik wilde doen en wat ik daarvoor nodig heb. Toen ik in het huisje aan de slag wilde gaan en in mijn big shopper keek, miste ik weer gereedschap. Sta ik daar weer! Toen wist ik opeens wat ik eerder vergeten was. Thuis in het schuurtje bekroop me dat gevoel al; ik moest nog iets doen, maar wat??
Ik was in het schuurtje en moest daar niet alleen de koker met kit, maar natuurlijk ook het kitpistool pakken. Zo moest ik ook niet alleen de deurstoppers menemen, maar ook de boor om ze te kunnen monteren! De boor en het kitpistool staan nu op het lijstje. Ik ben benieuwd of het de volgende keer wel lukt om ze meen te nemen. Ik zal niet eens raar opkijken als ik dat ljstje niet meer vinden kan.😁
Het overkomt me ook met mijn bril. Dat ding is alleen om dingen van veraf goed te kunnen zien. Dus zet ik hem vaak af als ik aan het klussen ben. Dan komt er later iemand van dat adres mijn bril brengen of we worden daarover bericht. Neemt niet weg dat ik vanmiddag onderweg genoten heb van de bloeiende bollenvelden.