woensdag 17 april 2024

Huiswerk

Voor  de bouw van een afdak van zo'n 300 x 360 cm is mij gevraagd naar de kosten ervan. Er moet dus een offerte komen. De opdrachtgeefster zal dan ook moeten kunnen kiezen welke golfplaten zij zou willen zien. Er zijn van die dunne, die snel kapot gaan, tot platen met vezels erin die bestand zijn tegen hagelstenen. Haar wens was wel dat ze doorzichtig moesten zijn en blijven. De platte platen met ventilatiekanalen vindt ze veel te duur.
Bij haar buurvrouw ben ik gaan kijken naar een soortgelijk afdak. Dat is robuust gebouwd, want er liggen eterniet golfplaten op. Het ging mij meer om het concept en de maten. Het staat mooier als het nieuwe afdak dezelfde maatvoering heeft. Ze komen namelijk achter in de tuin naast elkaar te staan.
Mij is ook gevraagd wat de materiaalkosten zijn van een nieuwe dorpel voor het kozijn van de schuur.
Vanmorgen ga ik bij een paar bouwmarkten even gerichte vragen stellen. Gericht, want dan ben ik daar tenminste weer snel weg. 😄 Vreemd genoeg heb ik vooral bij de Gamma erg snel last van paniekaanvallen. Ik verdenk het licht en de geur(en) in de zaak ervan.
Mevrouw zit nu een dagje op de eerste etage. Men heeft gisteren haar vloer op de begane grond geëgaliseerd. Iemand adviseerde haar een mand met een touw mee te nemen. Voor de bevoorrading of andere noodhulp. 😅