zondag 7 april 2024

Niets doen?

Nu het huisje in principe af is, zou je denken dat er nu niets meer te doen valt. Ik moet er niet aan denken!
Zoals eerder geschreven is er nog wat aan make-up te doen. Niet echt belangrijk, maar wel leuk voor het oog. In de badkamer bevinden zich achter de deurpost van het douchedeurtje stelblokjes. Ze zijn bedoeld om het deurtje goed te laten aansluiten aan een muurtje. De stelblokjes hebben afwijkende kleuren : grijs en groen. Ze vallen nogal op bij de zwarte deurpost en deurlijst. Dus heb ik ze ook zwart gelakt. Nu lijkt het meer één geheel.
In de keuken, bij de kookplaat zit en dubbele inbouwschakelaar. De beide schakelaars hebben geen functie meer. Dus heb ik die verwijderd samen met een randje van de zwarte tegeltjes. Dat kon, omdat ik in het schuurtje nog wat van dezelfde tegelmatjes zag liggen. Rest een gat in de muur van een blauwe inbouwdoos. Ik heb eerst een poging gewaagd met het opvullen met wat opgevouwen krantenpapier, maar dat was geen goede ondergrond voor het tegelmatje. Toen heb ik uit een plaatje metaal een stukje gezaagd, dat als dekseltje op de doos kan dienen. Toen heb ik een op maar gemaakt
matje op het plaatje gekit. Nu nog het voegen en je ziet er niets meer van. Tenminste, voor wie het niet weet. De voegen laten namelijk een klein kleurverschil in grijs zien.
Toen ik daarmee bezig was, was Sonja de binnekant van de buitendeur aan het lakken. Die deur zit er nu ook van binnen fraai uit. Zelf heb ik nog een plint opnieuw aangebracht. En een opening bij de vesnterbank in een slaapkamer gedicht met een passend blokje hout. We vergeten natuurlijk niet om ook van het mooie weer te genieten.