zondag 7 april 2024

Handige Harries

leeg
De beide netjes met doppinda’s heb ik opgeschoond. Ik zag vanmorgen hoe een bonte specht driftig naar een nog volle noot zocht. Dus besloot ik hem even van dienst te zijn. Ik heb het netje in een pan leeggeschud. Daarna heb ik de nog onaangetaste noten in het netje terug gedaan. Sommige pinda’s vertoonden slechts een klein gat in de schil, terwijl beide nootjes eruit waren. Knap hoor.
Onder de vogels bevinden zich ook criminelen. Er zijn er die geduldig zitten te loeren, totdat een ander een pinda heeft los gewurmd. Dan duikt de gevederde crimineel er bovenop om de pinda af te pakken!
Er komen geregeld twee bonte spechten vanwege de netjes met pinda’s. Net als de Vlaamse gaaien komen ze in stappen. Vanaf de overkant kijken ze eerst een tijdje toe. Dan gaan ze in de boompjes met de netjes zitten. Ook daar bekijken ze de omgeving. Als ie veilig genoeg is, gaan ze aan de netjes hangen. Wat kunnen die beestjes hameren zeg!
Mezen vliegen gewoon direct op hun doel af. Er wordt onderling veel ruzie gemaakt en gevochten. Terwijl er genoeg voer is. Het lijken wel mensen.