maandag 8 april 2024

Van provisorisch naar professioneel

Logisch dat tijdens een renovatie of verbouwing soms provisorische oplossingen gekozen worden. Meestal is de manier waarop zoiets gedaan wordt op dat moment een bijzaak. Het werkt, dus is het voorlopig goed.
In dit geval gaat het om elektra in de keuken. Een contactdoos fungeert ook als lasdoos met lasdoppen. Hij ligt weliswaar uit het zicht, bovenop een keukenkast maar hij moet wel in orde gemaakt worden. Ik heb de bedrading in een lasdoos met elkaar verbonden en van daaruit de wand contactdoos aangesloten. Zoals de naam al zegt 
zit ie nu op de wand. De lasdoos heb ik ook netjes gemonteerd.
Van hetzelfde kastje bevond zich in de bovenkant ter hoogte van de kabels een gat. Bedoeld voor de afvoer van een afzuigkap. Ik besloot het gat dicht te maken.
Er lag nog een stuk 18 mm underlayment in het schuurtje. Daar heb ik een passend stuk uitgezaagd, dat het gat opvult. Ik had de plaat op het gat gelegd en vanuit de binnenkant de het stuk afgetekend. Daarna heb ik hem een milimeter ruimer uitgezaagd. Het paste vrij nauwkeurig. Als laatste (voorlopig) heb ik de naad geplamuurd.
Schuren, gronden en lakken doe ik een andere keer. Dat geldt ook voor het maken van de achterwand van het keukenkastje.
Thuis hebben we nog een stuk wit hardboard liggen. Het wordt weer passen en meten, maar dat hebben al vaker gedaan. Dus dat moet dit keer ook gaan lukken. Een nieuw kastje kopen kost aanzienlijk meer. De loze leiding laat ik voor wat ie is.