maandag 8 april 2024

Keep on pushing

Ze hebben het blijkbaar niet in de gaten, de dames die op zoek zijn naar een partner. Het betreft de zoekenden, die vrij snel hun planning op tafel leggen. “Ik wil eigen gezin stichten. Een man / partner, een (eigen) huis, kinderen en een hond. Ik ben nu 20 en ik hoop dat het zover is voordat ik 26 ben”, aldus de jongedame. Ze begrijpt niet dat zoiets menige kandidaat-partner afschrikt. Er zijn er ook die eisen stellen ten aanzien van het inkomen van hun toekomstige partner. Hij moet meestal een flink salaris verdienen. Hun eigen inbreng komt vaak niet ter sprake.
Het lijkt erop dat de ouderwetse kennismaking die tot een vriendschap en een huwelijk leidt niet meer in tel is. De normale fasen worden overgeslagen. Men moet subiet verliefd zijn en hals over kop trouwen. Daarna zien ze dan wel weer. Tot de echtscheiding. 😑
Onlangs zag ik in een tv programma over mensen die via een langeafstandsrelatie met een Amerikaanse of Amerikaan naar Amerika willen komen. Je raad het al, de liefde is voor sommigen slechts een hulpmiddel om zich in de VS te kunnen vestigen. Laat nou net een Oekraïense gedrag zien, dat ik typisch vind voor dat land inclsief de politiek : ruzie zoeken, misbruik maken van en als het niet lukt, terugkrabbelen.